Üdvözöljük iskolánk weboldalán

IX. Országos Baptista Bibliaismereti Verseny Döntője

„A Biblia a csillagos ég könyv-alakban. Rejtelmes és kiolthatatlan. Tündöklő gondolatai a végtelenség árnyékában ülnek, s mögöttük lebeg az Isten.” -írta Gárdonyi Géza.

2024. március 22-én iskolánk immár kilencedik alkalommal egy olyan csillagközi utazásra invitálta 14 iskola 49 csapatát az Országos Baptista Bibliaismereti Verseny Döntőjében, melynek legfőbb célja segíteni az ezen rejtelmes „csillagrendszer”-ben való eligazodást, a Szentírás által közvetített üzenetek jobb megértését.

A versenyt dr Szilágyi Béla a Baptista Szeretetszolgálat elnöke köszöntötte, majd dr Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ főigazgatója nyitotta meg. Bacsó Benjamin, az Észak-Magyarországi Misszió alelnöke bátorító igei üzeneteket. mondott. Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat hitéleti főigazgatója imájában kért áldást a rendezvényünkre.

A diákok négy fős csapatokban, eddigi tudásukat latba vetve nem csupán a lexikai ismereteiket mutathatták meg, de logikus gondolkodásukat, kreativitásukat, együttműködő képességüket is mozgósítaniuk kellett a feladatok megoldásakor.

A versenyzés okozta izgalmak után a résztvevők Szabó Balázs fergeteges koncertjén oldódhattak fel, megalapozva a nap hátralévő részének hangulatát. A gospel énekes előadása után Tóth Attila 3.a osztályos tanuló szavalatával vette kezdetét a helyezések ismertetése. A díjak átadása közben iskolánk kórusa Pintér Béla: Az a szép című dalával örvendeztette meg a közönséget, ötödikeseink egy csoportja pedig egy Istent dicsőítő koreográfiát mutatott be.

„Vannak csendben működő erők. A növekedő fa is minden zaj nélkül tolja félre a legnehezebb köveket. Ez a képe Isten Igéjének is, a maga rejtett erőivel. Emberi szíveket változtat át úgy, ahogy arra a világ semmiféle erői nem képesek. És mint ahogy a mag sok esztendőn keresztül megőrzi csíraképességét, így Isten igéi is. Sokszor ott vannak mozdulatlanul a szívekben, míg bekövetkeznek azok a feltételek, amelyek között életre kelnek.”

Látva a résztvevők felkészültségét, a hitoktatók elhivatottságát, évtizednyi eltökélt szándékunk látszik megvalósulni e nagyszerű verseny által. Azok a magok életre keltek, csírázásnak indultak a gyermeki szívekben. Reméljük, életüket a hitükre, a Szentírás tanításaira fogják felépíteni. Ezek lesznek majd magabiztosságuk, határozottságuk és kitartásuk forrásai, hitük irányítja majd tetteiket, ezáltal egyensúlyt találnak az elméjükben, testükben, szívükben egyaránt.

 

 

GALÉRIA