Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Pi-day 2024

A kótaji István Király Baptista Általános Iskola épp annyira elkötelezett híve a hagyományápolásnak, mint a tehetséggondozásnak. E kettő ötvözetéből született meg évekkel ezelőtt a Pi-day elnevezésű tehetségnap, ami mára az iskola hagyományos programjai között szerepel. Kezdetben a matematikáé volt a főszerep, mára azonban több képességterületet is felölelve a sport, a kézműves foglalkozás, a természettudomány is fontos szerepet tölt be ezen az élménydús napon.

Idén 2024.március 7-én zajlott ez az esemény.

A 6.a osztály nyitó műsora után az iskola udvarán több száz tanuló alkotta meg élőkép gyanánt a π -szimbólumot.

9 órától az alsó tagozatosok tanórai keretek között bővíthették matematikai, természettudományos ismereteiket. A hagyományos interaktív, játékos feladatokat a LEGO Education készleteinek használatával, robotikával, mászófallal tették még érdekesebbé a pedagógusok. A sport és kézműveskedés sem maradhatott el a kicsiknél.

A felsős diákok négy helyszínen tölthették el felszabadultan a délelőttöt: a kézműves teremben karkötőt fűztek és szimbólumokat pingáltak; a tornateremben a körre, mint geometriai alakzatra építve vettek részt csapatjátékokban; a matematika, mint a tudományok atyja is fontos szerepet játszott; az 1. emeleti közösségi térben pedig a budapesti Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. két munkatársa: Bikki-Grossmann Erika és Jancsi Ákos kápráztatta el a nézőket látványos kémiai kísérletekkel.

A nap során a gyerekek π-zzát kaptak tízóraira, s természetesen nem maradhatott el a közkedvelt tejbepa-π sem.

Ezek a napok bizonyítják, hogy a fontos ismereteket nem csak lehet, de kell is a megszokott mellett rendhagyó módon megismertetni a gyerekekkel, hisz amit élvezettel tanulunk, azt nehezen felejtjük el.