Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Hálásak vagyunk

„Hálásak vagyunk”

November negyedik csütörtökjén világszerte a hálaadást ünneplik. Erről mindenkinek Amerika, a pulyka, a nagy családi összejövetelek jutnak eszébe. De mi is a hála valójában és miért fontos, hogy a mindennapok velejárója legyen? A válasz egyszerű. Azért, mert a hála a szeretet gyökere, a legértékesebb dolog, amit ember birtokolhat. Egy olyan erő, mellyel mindenek fölött győzhetünk. Segít az élet pozitív élményeit megélni, feloldani a feszültségeket és a megrázkódtatásokat. Segítőkésszé tesz, ezáltal növeli a hasznosság érzését. Javítja az emberi kapcsolatokat, megerősíti azokat és segít az újak kibontakoztatásában. Képes megszüntetni a haragot, az irigységet, megtanít örülni mindannak, amink van. Azt is mondhatjuk: „A hála kulcs a boldogsághoz”

A kótaji István Király Baptista Általános Iskola tanulóinak már régen ott lapult ez a kulcs a zsebében, november 21-én azonban ki is nyithatták vele azt a kaput, melyen szabadon áramolhatott a szeretet, a szívből jövő hála. Már korán reggel felkerültek a hálafára a gyermeki őszinteséggel megfogalmazott gondolatok, a hálaadó asztalra pedig az osztályok ajándékai. Az ötödik osztályosok szívmelengető műsora a hála fontossága mellett megemlékezett azokról a vallási üldözöttekről is, akik az 1600-as évek elején az Újvilágba menekültek egy jobb, egy szabadabb élet reményében. Ezt követően Szabó Balázs gospel énekes varázsolt fergeteges hangulatot a tornaterem közönsége számára az Isten jóságát, kegyelmét, áldásait közvetítő dalaival. Délután osztályközösségeken belül érdekes programokkal zártuk a napot.

A Biblia azt mondja: "bátorítsátok egymást és építse egyik a másikat." Az Ige legyen üzenet: Ha minden egyes pillanatban, amikor magunknak jót teszünk és ebből a jóból más is részesül, hozzájárulunk ahhoz, hogy jobb legyen a világ.

 

                                                     az István Király Baptista Általános Iskola nevelőtestülete

 

 

GALÉRIA