Üdvözöljük iskolánk weboldalán

KINCSÜNK, A FÖLD 2020

KINCSÜNK, A FÖLD

 

Ha körülnézünk tágas Univerzumunkban, akkor könnyen ráeszmélünk, mekkora ajándék bolygónk. Környezetünkben nincs hozzá hasonló. Mégis úgy tűnik, hogy nem vigyázunk kellőképp e kincsre, mely csodálatos élőhelyet biztosít számunkra.

Napjaink megkerülhetetlen kérdésévé vált, hogyan tudjuk átalakítani életmódunkat úgy, hogy azzal mind kevesebbet ártsunk egyedülálló, különleges planétánknak.

Pedagógusaink a fenti sorok tükrében választották a 2020/2021-es tanév november 03- 26-ig tartó, háromhetet meghaladó projekt témájának a KINCSÜNK, A FÖLD címet.

A projekt céljául tűztük ki, hogy diákjainkkal észrevetessük bolygónk szépségeit, felhívjuk figyelmüket a természet iránti tisztelet fontosságára. Felkeltsük érdeklődésüket, formáljuk környezettudatos magatartásukat. Igyekezzünk megalapozni, mélyíteni olyan szokásokat, viselkedésformákat, amelyek meghatározók a természet és az ember harmonikus kapcsolatának megőrzésében.

A projekt időtartama alatt pedagógusaink megteremtették annak a lehetőségét, hogy tanulóink meséken, játékon, zenén, alkotómunkán, manuális tevékenységeken keresztül szerezzék meg azokat az élményeket, amelyek megnyitják, és ébren tartják bennük a vágyat a környező világ, a KÉK BOLYGÓ, a közvetlen környezetünk természeti értékeinek megismerésére és megóvására.

A változatos technikákkal készült gyermekmunkák önálló kiállításként díszítik iskolánk közösségi tereit.

 

A közös munka során megtanultuk, hogy valamennyien tehetünk valamit bolygónk védelmében: … ha tudatosan választunk, vásárolunk, közlekedünk, döntünk környezetünk fenntarthatósága érdekében, máris tettünk valamit a változásért.

"Vigyázz a Földre, hisz az unokáinktól kaptuk kölcsön!”

 

GALÉRIA