Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Területi Hangos Meseolvasó Verseny 2018

Mese, mese, mátka …

 

Csukás István szavaival: A mese örök, hiszen a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz.

A tizenkilencedik század hatvanas éveiben Arany János siheder fia hétmérföldes csizmát húzott, és bejárta a gyönyörűséges Székelyföldet, népmeséket gyűjtött.

Arany László, a nagy mesegyűjtő halálának 120. évfordulójára emlékezve rendeztük meg iskolánkban a 3 - 4. évfolyamosok részvételével az Országos Baptista Meseolvasó versenyt. A versenyző gyerekek igazi mesemondóként tolmácsolták a költő Szép magyar népmesék című gyűjteményéből kiválasztott, ízes stílusú meséket. A hallgatóság beleélhette magát a nyelves királykisasszony és a szürke ló történetébe.

A verseny feszültségét a kézműves foglalkozáson elkészített könyvjelző, valamint a rajzkiállítás és az őszi termésekből készített alkotások megtekintése oldotta.

 Az eredményhirdetésen oklevéllel és könyvekkel jutalmaztuk a szöveghű meseolvasást, a legjobb átéléssel, hitelesen közvetített előadást.

Bízunk benne, hogy a verseny során megismert, igazságot győzelemre vivő mesehősök eljuttatták „üzenetüket” a gyerekeknek, s élményekkel megtöltött tarisznyával tértek haza.

                       

                                                                                              alsós munkaközösség

 

 

GALÉRIA