Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Pályaorientációs nap

„Ahhoz, hogy tudd, merre mehetsz tovább, tudnod kell, hol vagy most!” /Karl Popper/

 

 

Ma még biztos, stabil környezetben teszik a dolgukat az István Király Baptista Általános Iskola tanulói, ahol minden segítséget megkapnak pedagógusaiktól ahhoz, hogy arra is rájöjjenek, merre tovább.

Nem csak fizikai, hanem lelki síkon is meg kell találni a helyüket egy sikeres élet megteremtéséhez.

Éppen ezért nem elég a “Hogyan tovább, merre tovább?” kérdésre nyolcadikban elkezdeni a válasz keresését, a pályaválasztásnak sokkal korábban be kell épülnie a diákok tudatába. Ebben nyújtott segítséget az október 13-án megtartott pályaorientációs nap.

Az alsó tagozatos gyerekek szakmákkal kapcsolatos ismereteit színes, élményszerű, koruknak megfelelő játékokkal mérték fel és bővítették tanáraik. Puzzle, betűkirakó, párkereső, színező szerepelt a palettán, a Lego-házak, járművek építése a fantáziájuk mellett a kreativitást és kézügyességet is fejlesztette. Az évtizedek óta kedvelt “Amerikából jöttem, mesterségem címere” kezdetű játékot a mai kor kisdiákjai is olyan lelkesedéssel játszották, mint egykoron tették azt pedagógusaik.

Az 5-8. évfolyam diákjai számára több helyszínen zajló elméleti és gyakorlati bemutató zajlott, megismertetve a diákokat az autószerelés, virágkötészet, szabás-varrás, állattartás fortélyaival. A mesterségek izgalmas világa után belső világukat térképezhették fel egy önismereti teszt segítségével, majd a jövő generációjaként fantáziájukra támaszkodva megálmodhatták s papírra vetették a jövő munkahelyét.

A gyerekek nagy buzgalommal és kíváncsisággal végezték a feladatokat, bővítették ismereteiket. Reméljük, ez a nap újabb lépést jelent a hivatásuk megtalálásához vezető úton!

 

                                                                      

az István Király Baptista Általános Iskola pedagógusai

GALÉRIA