Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Meseolvasó verseny Kótajban

Meseolvasó verseny Kótajban

Beköszöntött az ősz.

„A Nyár gondolt egyet és nagytitokban összecsomagolt. Elvitte az égről a kéket, a fákról a zöldet, elvitte a virágok szép, színes szirmát, a napsugarak melegét és elrepült messze tájak felé.”

Ezekkel a gyönyörű sorokkal kezdődik Osváth Erzsébet: A fecskerepülőtéren című meséje. A folytatását az idén hetedik alkalommal megrendezett Területi Baptista Hangos Meseolvasó Versenyen hallgathatták meg a résztvevők, melyen a 3 - 4. évfolyamos tanulók mérték össze tehetségüket. A versenyzők a felkészülés során az ősszel kapcsolatos mesék közül válogathattak. A lelkesen olvasó gyermekek teljesítményét évfolyamonként öttagú zsűri értékelte.

Az eredmények kihirdetéséig a várakozással teli időt a versenyzők a kézműves foglalkozás keretében elkészített apróságokkal töltötték ki, valamint megtekintették az iskolánk tanulóinak műveiből rendezett, az évszakhoz kapcsolódó kiállítást is.

A döntést követően oklevéllel és könyvekkel jutalmaztuk a szöveghű meseolvasást, a legjobb átéléssel, hitelesen közvetített előadást.

A kisdiákok bebizonyították a zsűrinek, hogy a mesék útvesztőiben ők már nem tévednek el. Izgalmas, kalandokban bővelkedő történetekkel gazdagodtak.

Jung szavait idézve: „ A mese a mindenség kulcsa. A lélek ajtaján kopogtat.”

                       

                                                                                              alsós munkaközösség

 

 

GALÉRIA