Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Környezetvédelmi vetélkedők

Környezetvédelmi vetélkedők

 

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság a 2017/2018-as tanévben is meghirdette országos vetélkedőit, melyen az általános iskolák felső tagozatos tanulói mérhetik össze természetismereti és környezetvédelmi tudásukat. Az István Király Baptista Általános Iskolából 5 csapat is benevezett a versenyre.

A vetélkedő célja, hogy a résztvevők megismerjék Földünk állat- és növényvilágát, valamint a környezetvédelem fontos kérdéseit. A szervezők a feladatokat úgy állították össze, hogy a diákok felismerjék a természetben zajló összefüggéseket, valamint kialakuljon bennük a környezet- és természetbarát szemlélet.

A versenyek kétfordulósak, egy-egy forduló feladatainak megoldására 2-3 hét áll a csapatok rendelkezésre, jelenleg a második forduló feladatainak megoldásánál tartunk. A beküldött műveket és a kész feladatlapokat szakmai zsűri bírálja el. A döntőre a legjobb eredményt elért első 5 csapat kerül be. A döntő helyszíne a Hortobágyi Nemzeti Park, ahol az elméleti feladatok mellett, gyakorlati feladatokban is bizonyítania kell a csapatoknak.

Felkészítő pedagógus: Horváthné Bodnár Emese