Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kirándulás a LEGO-ba

Kirándulás a LEGO-ba

 

Mekkora élmény, amikor egy elsős kisdiák beléphet kedvenc játékának szentélyébe, a LEGO gyárba. Egy szülő segítségével ez az álom számunkra valóra vált.

Kedvesen fogadtak minket, s bevezettek bennünket egy játszószobába, ahol elmesélték nekünk a LEGO játék történetét. Megtudtuk, hogy az egész világon csak 5 LEGO gyár van, s DUPLÓ-t csak Magyarországon, Nyíregyházán gyártanak. Vezetőnk a gyárlátogatás előtt néhány biztonsági szabályra hívta fel figyelmünket. Ezek után indultunk el a gyártási folyamat helyszínére. Rácsodálkozhattunk, hogy a gyártósoron a műanyag granulátum miként válik építőelemmé. Túránk során azt is láttuk, hogyan tesztelik a kész termékeket, hol raktározzák az elemeket, s hogyan csomagolják a készleteket.

A látogatás csúcspontjaként kipróbálhattuk az építőjátékot. A játszóházban mindenki kedvére alkothatott a színes elemekből. A kreatív játék után következett a nap meglepetése Mindannyian kaptunk ajándékba egy csomag legót, aminek apró darabjaiból a Mikulás szánhúzóját, egy rénszarvast, sikerült összerakni. Kimondhatatlanul örültünk az ajándéknak!

Hálásan köszönjük a szép napot!

 

 

GALÉRIA