Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Karácsonyi műsor 2017

„Isten küldte földre fiát”

 

Alig intett búcsút a nagyszakállú Télapó, nyomában itt toporog a dermesztő hidegben a melegséget, békességet, szeretetet árasztó Karácsony. A csillogó fény, mely világosságot és megbékélést hoz az emberi szívekbe. A hívő ember számára az emberiség legnagyobb ajándéka a Megváltó Jézus, kinek eljövetelére várunk. Ünnep ám ez, nagy ünnep minden család számára.

A Kótaji István Király Baptista Általános Iskola 3. osztályos tanulói lázas izgalommal és lelkesedéssel készültek a csaknem 2000 éves történet felidézésére. Tehetséges gyerekeink karácsonyi műsorukkal a negyedik gyertya meggyújtása előtt reményt csepegtettek szívünkbe. Az előadás több helyszínen is megörvendeztette a közönséget. A legnagyobb sikert a már évek óta megrendezésre kerülő Mindenki karácsonya aratta, ahol községünk apraja-nagyja részese lehetett a karácsonyi csodának, a születés misztériumának. A csodás jelmezekbe öltözött hópihék, a betlehemes játék szereplői, a nagyszerű koreográfia, s nem utolsó sorban a lebilincselő látvány elvarázsolta a jelenlévőket. Az előadás méltó lezárása lett a 2017-es esztendőnek. A gyerekek lelkes igyekezete, a pedagógusok áldozatos munkája meghozta a várt sikert, hisz a nagyérdemű vastapssal köszönte meg az előadásukat. 

Míg a színpadon egymást váltották a szereplő gyerekek, az iskola udvarán ropogott – pattogott a tábortűz, melynek fényénél minden emlékező gyertyát, mécsest gyújthatott elhunyt szeretteiért. A meghitt hangulatot karácsonyi dallamok tették színesebbé. A fahéjas forralt bor, a sült tök és lapcsánka fűszeres illata szállt a levegőben. Ez a felejthetetlen este kiváló alkalmat adott a közös beszélgetésekre, a meghitt együttlétre, az emlékezésre.

 

                                                                                                            Az alsós munkaközösség

GALÉRIA