Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Karácsony 2023

Egy szürke, ködös decemberi délelőttön ünneplőbe öltözött gyermekek hozták el számunkra a karácsony csodáját.

A tél az elmúlás évszaka, szomorkás és emlékeztet minket az élet körforgására, arra, hogy minden véget ér egyszer, elmúlik. Ugyanakkor az egyik leggyönyörűbb évszak is: számtalan csodát, vidám és boldog percet rejteget. Gondoljunk a gyönyörű hóesésre, a nevetéssel teli szánkózásokra, a bohókás hóemberekre és nem utolsósorban a karácsonyra. A karácsony a béke, a szeretet, a meghittség és a megbocsájtás ünnepe. Amikor senkinek sem lenne szabad egyedül lennie, amikor összegyűlik a család, találkozunk a rég nem látott szeretteinkkel és barátainkkal. Amikor a boldogságot, az örömöt és a reményt ünnepeljük. Amikor hamarosan vége az évnek és kezdődik egy új, tele reményekkel és lehetőségekkel. 

Ez a kettősség tükröződött a harmadik osztályos gyermekek műsorában is. A kedves, szívet melengető karácsonyi versekkel, dalokkal a közeledő ünnep hangulatát idézték meg a gyerekek.

Aztán megérkezett a csoda, karácsony csodája Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? elbeszélése által. Az ünnep meghittsége, a családi élet harmóniája, a szeretet ereje elevenedett meg a gyerekek „színészi” alakítása során,

 „Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai.”

Ez a mérhetetlen szeretet hatotta át a karácsonyi műsort. Köszönet tanulóinknak valamint Kissné Tamás Judit és Bukovenszky Erika osztályfőnököknek.

 

 

 

 

GALÉRIA