Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Karácsony 2019

Ha csillog a karácsonyfa 

A karácsony az egész világon a béke, az öröm, a szeretet ünnepe. Várjuk a tündöklő karácsonyfát, várjuk azt a szeretetet, amellyel ilyenkor egymás életét szebbé, melegebbé teszik azok, akik összetartoznak. Várjuk a karácsonyi fényt, a karácsonyi láng melegét
ezekben a percekben. Elcsendesednek az utcák, az ablakokban fények játszanak, a falu tere az ünnepi arcát mutatja, hiszen a születést ünnepeljük, a Megváltó eljövetelét.

Az István Király Baptista Általános Iskolában az énekkar és a két harmadik osztály diákjai mesés karácsonyi műsorral ajándékozták meg a vendégeket. Csillogó dekorációk és díszletek varázsoltak meghitt hangulatot az iskola tornatermébe. A műsor kezdetén Igazgatónő köszöntötte az egybegyűlteket, megosztva velük az adventi időszak kapcsán megfogalmazott ünnepi gondolatait. Pörgős műsorfolyamban egymást váltották a versek, dalok, táncok. A karácsonyi énekek, a csodálatos szavalatok elbűvölték a nézőközönséget. Pedagógusok és gyerekek együtt szerepeltek a vidám jelenetben, mellyel meghitt pillanatokat szereztek mindannyiunk számára. Pásztorjátékkal elevenítették fel Jézus születésének történetét. A kisdiákok végül vastaps kíséretében hagyták el a színpadot. Az ünnepi műsorral a tanulók kedveskedtek iskolánk diákjainak, dolgozóinak, a faluban élő időseknek, és a szülőknek is.

"Karácsonyi rege
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra. "/Ady Endre: Karácsony/             

A műsort összeállította, szerkesztette és betanította Majoros Györgyné és Kissné Tamás Judit. Az énekkar vezetője Péterné Berde Sarolta. Köszönjük a színvonalas előadást, a varázslatos karácsonyi hangulatot.

 

 

 

 

GALÉRIA