Üdvözöljük iskolánk weboldalán

IV. Országos Bibliaismereti Verseny Döntő

 

„A tavasz nem csak önmagában szép, nem csak önmagáért szereted.  A boldog várakozás ideje is a tavasz. És így kétszeresen szép. De van egy még szebb tavasz. Ami a szívedben, a lelkedben ébred. És ez a tavasz a legszebb, a legfontosabb. Mert ha a szívedben, a lelkedben tavasz él, akkor az ablakon túl lehet tél, lehet vihar, lehet bármi... ha kinézel, te csak nyíló virágokat, repdeső katicákat, csörgedező patakot látsz. Mert a lelkedből látod. A tavaszt. Szíved tavaszát.”

/Csitáry-Hock  Tamás/

A tavasz a természet megújulásának, az újjászületésnek, az életnek a kezdete. A szeretet maga az élet, ezért választottuk versenyünk mottójául a következő gondolatot:

„ Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1.kor.16.14.)

Iskolánkban 2019. április 12-én került sor a IV. Országos Baptista Bibliaismereti Verseny döntőjére, ahol 46 csapat 184 tanulója mérte össze tudását.  A verseny szervezésekor egyik fő célkitűzésünk  természetesen az volt, hogy a hozzánk járó fiatalabb generáció jobban megismerje az egyháztörténelem kiemelkedő egyéniségeinek példaértékű életét, s ezáltal is közelebb juthassanak Jézus tanításaihoz.  Azonban számunkra ez a nap több mint csupán egy egyszerű verseny. Az ismerős arcok, az önfeledt mosolyok, és a megismételhetetlen pillanatok bizonyítják számunkra, hogy bárhol is éljünk az országban, mi egy közösséghez tartozunk.

A versenyzők ebben a tanévben is a mai kornak megfelelő szintű izgalmas, szórakoztató, sokoldalú feladatokon keresztül bizonyíthatták rátermettségüket a Biblia ismeretével kapcsolatban.

A szervezők a feladatok összeállítása során nagy hangsúlyt fektettek a kompetencialapú feladatok gyakorlati alkalmazására digitális eszközök felhasználásával. A hitoktatók lelkiismeretes munkájának köszönhetően alaposan felkészült versenyző csapatokkal találkoztunk.

Az idén is remekbe szabott pályamunkák érkeztek a „Jézus csodái” címmel meghirdetett rajzpályázatra. A legjobbnak ítélt alkotásokat iskolánk aulájában csodálhatták meg kedves vendégeink. Az 1. emeleti zsibongóban a természet ébredését szerettük volna megeleveníteni. A Madárbarát kert-program céljait szem előtt tartva azt kívántuk bemutatni mind iskolánk tanulóinak, mind az ide érkező diákoknak, hogy milyen egyszerű eszközökkel, módszerekkel segíthetjük az áttelelő, odúlakó madarak mindennapjait. A látványos kiállítás mellett a növény-és állatvilágnak azon fajait szemlélhették meg, melyek elnyerték az Év madara, fája, hala, vadvirága, rovara, gombája címet.

A nap zárásaként iskolánk színjátszó csoportja egy olyan dramatizált történetet jelenített meg, amely arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy a szeretet, a hit, a jóság és a remény nagyon is valóságosak az életünkben attól függetlenül, hogy nem lehet kézzelfogható dolgokkal alátámasztani őket,ugyanis

„A hit, a remélt dolgokban való bizalom és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.”

/Zsid.11:1/

 

 

 

 

GALÉRIA