Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Itt van már a nagyszakállú!

„Itt van már a nagyszakállú!”

Hurrá, tél van!

Mint minden évben a gyerekek idén is nagy izgalommal várták a hóesés mellett a Mikulás érkezését. A kótaji István Király Baptista Általános Iskola nevelői a várakozás időszakát tették emlékezetessé a kisiskolások és az óvodás gyerekek számára a hagyománnyá vált programok megrendezésével. December 1-jén az aerobikos lányok teremtettek fergeteges hangulatot a mikulás délután megnyitóján. Ezt követően a kicsik osztálytermeikben vetélkedhettek, táncolhattak tovább, a felső tagozatosok diszkóval zárták a napot.

December 4-én mikulásfutásra érkeztek az óvodások iskolánkba.A bemelegítő gyakorlatokat karácsonyi zenére végezték a gyerekek, majd kezdetét vette a versengés.  A csapatok résztvevői mikulás sapkával a fejükön versenyeztek, s mérték össze ügyességüket, gyorsaságukat.  A kis „mikulások” villámgyorsan kerülték a bójákat, s az egyensúlyozás nagy mestereiként szállították tollas ütőn az óriás szaloncukrokat. Izgalmas látványt nyújtottak a rénszarvas agancsos, négykézláb futó kis nebulók, akik kipirult arccal juttatták el a csomagokat a zsámolyokba. A legérdekesebb feladatnak a karácsonyfa készítés ígérkezett, amelyet színes bójákból építettek a csapattagok. A versenyzőket a lelkes közönség tapssal buzdította. Természetesen nem maradhatott el a jutalom sem, mely a Mikulás puttonyából előkerülő szaloncukor, édesség volt.

December 5-én a Baptista Szeretetszolgálat Gyöngyszem Óvodájába látogattak el az iskola kisdiákjai. Apró ajándékokkal lepték meg egymást, s közösen énekelve, verselve várták a Télapó eljöttét.

„Hóval lepett égi úton, Mikulás már útra kél,

  Csillagok szállnak fölötte, s vígan fut véle a szél.”

 

 

GALÉRIA