Üdvözöljük iskolánk weboldalán

III. Országos Bibliaismereti Verseny

 

III. Országos Bibliaismereti Verseny

Idén a kései tél kicsit megtréfált bennünket. Ennek ellenére minden ember áhítja a tavaszt, a színes, illatos világot, az újjászületés mámorát.

Iskolánkban idén 3. alkalommal került megrendezésre a húsvéti készülődés közepette az Országos Bibliaismereti Verseny. A kétfordulós levelezős megmérettetés után 14 település 59 csapata mérte össze tudását, ahová csakis a legjobbak kerülhettek be.

A verseny nem titkolt célja az volt, hogy rávegyük a mai fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, hogy ehhez az egyik legjárhatóbb út, hogy különféle feladatokat kellett megoldaniuk a gyerekeknek, amihez forgatniuk kell a Bibliát.

Böjte Csaba gondolatai megfogalmazzák törekvéseink lényegét :

„Olvass, tanulj, csodálkozz rá a környezetedre, ne vessz el a mindennapok parttalan csevegésében, önnön léted fenntartásának szolgálatában! Szeretettel biztatlak, nézz körül, mert bármerre nézel is, ismeretlen csodákhoz vezető ösvények nyílnak meg előtted!”

A diákoknak, mint minden évben, most is változatos, érdekes, kompetencia alapú, életkoruknak megfelelő feladatokat kellett megoldaniuk, melyekhez kreativitásra, logikus gondolkodásra egyaránt szükségük volt. A közel 250 versenyzőnek nem csupán elméleti tudásáról kellett számot adnia. A szervezők a feladatok összeállítása során nagy hangsúlyt fektettek a szép, kifejező beszédre, szövegalkotásra. Munkájukat a modern technika eszközei is segítették. A versenyzők felkészültsége példaértékű volt, mely a felkészítő hitoktatók lelkiismeretes munkáját dicséri.

Az eredményhirdetésig a vendégeknek lehetőségük nyílt megtekinteni a „Húsvét, örök legenda, drága zálog” mottójú rajzpályázatunkra érkezett alkotásokat, melynek témája a virágvasárnap volt. A legjobbnak ítélt pályaművekből kiállítást rendeztünk be, mely iskolánk legékesebb díszéül szolgált. Hagyományainkhoz híven a versenyző gyerekek különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Reméljük, hogy a vidám, ötletes könyvjelzők és szívecskék hasznosak is lesznek, s a diákok kedvenc könyveinek ékeként őrzik versenyünk emlékét. 

A záró ünnepségen egy dramatizált történetet adtak elő 6.-os diákjaink és pedagógusaink, melynek címe: Márton, a foltozóvarga. A tanár-diák együttműködésen alapuló bibliai történet hűen tükrözte iskolánk szemléletét, miszerint a „Baptista iskola több mint iskola.” A színdarab mondanivalója, hogy minden emberi élet értékes, bár nehézségekkel teli. Ennek az üzenetnek a lényege eljutott a jelenlévők szívéig.

Köszönjük a rendezvényen résztvevőknek, hogy jelenlétükkel emelték a verseny színvonalát.

 

az István Király Baptista Általános Iskola nevében

                                                                                    Ruskáné Fintor Mária

                                                                                        igazgató

 

GALÉRIA