Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Télűző hagyományok 2022

A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg. Nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket!”

 

Sebő Ferenc gondolatait alkalmazták a kótaji István Király Baptista Általános Iskola pedagógusai és diákjai 2022. január 28. és február 18. között. Az intézményben Télűző hagyományok címmel zajlott egy három hetet meghaladó projekt.

Olyan népszerű és kevésbé ismert szokásokkal foglalkoztak a gyerekek játékos, interaktív, kreatív feladatokon keresztül, mint a balázsolás, busójárás, tikverőzés, farsangfarka. Betekintést nyerhettek a világ más tájain zajló tavaszcsalogató mulatságokba is, - és nem csak elméleti síkon, hiszen szemet gyönyörködtető álarcokat készítettek a velencei  maszkok mintájára.

Emellett busómaszkok és különböző zajkeltő eszközök is készültek az ügyes kis kezek nyomán. Ezeket lelkesen öltötték magukra és használták a télűző rigmusok szavalása közben a saját maguk készítette kiszebábok elégetéskor.

Napokon át lengte be az iskolát a finom farsangi fánk illata, melyet pedagógusaik irányításával és segítségével lelkesen gyúrt, szaggatott és sütött a diáksereg apraja-nagyja.

Az események fénypontja a farsangi mulatság volt.

 Az alsó tagozatosok osztályszinten ünnepeltek, táncoltak, játszottak a délután folyamán. A felsősök számára meghirdetett karaoke versenyen pedig bizonyságot nyert, hogy mennyi vidám, összetartó, lelkes, és mindenekelőtt mennyi tehetséges tanulóra lehetnek büszkék az istvánosok.

 

 

GALÉRIA