Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Erdélyi emlékek

Erdélyi emlékek

Intézményünk sikeresen pályázott a Határtalanul! program keretében meghirdetett tanulmányi kirándulás hetedikeseknek határon túli kirándulásra. Nyertes pályázatunk címe: Csodálatos Erdély szászföldi kitérővel. A kirándulás célja az volt, hogy tanulóink megismerjék a határon túli magyarság helyzetét, életét, történelmi, kulturális értékeit, természeti csodáit. A tanulmányi út lehetőséget teremtett a határon túli magyarság, valamint a nemzeti és kulturális értékek megismerésére. Tanulóink így személyes tapasztalatot szerezhettek a külhoni magyarságról.  Erősödött a diákok nemzettudata, az összetartozás érzése.

A tanulmányi úton 32 hetedik osztályos tanuló és 3 kísérő pedagógus vett részt. A kint eltöltött négy nap alatt számos, történelmi, irodalmi, kulturális emlékhelyet és természeti képződményt csodálhattak meg a gyerekek. Jártak Kolozsváron, Farkaslakán, Szejkén, Székelykeresztúron, Fehéregyházán, a Gyilkos-tó partján, a Békás-szorosnál, Parajdon, Szovátán, Korondon, Csíksomlyón, Homoródfürdőn, Segesváron és Körösfőn.

Bogárfalván ellátogattak az iskolába és óvodába, ahol egy kis műsorral és ajándékkal kedveskedtek az ottani gyerekeknek. A diákok minden este fáradtan, de csodálatos élményekkel tértek vissza szálláshelyükre, Székelyudvarhelyre.