Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Családi nap a kótaji iskolában

Családi nap a kótaji iskolában

„A család is... olyan valami az életben, ami becses... Olaj az élet lámpásában.”
                                                                                              Gárdonyi Géza

Május 26-án, szombaton boldog gyermekzsivajtól volt hangos az István Király Baptista Általános Iskola udvara Kótajban. Kicsik és nagyok szüleikkel, nagyszüleikkel, testvéreikkel együtt Családi napra érkeztek. Rendezvényünk nem titkolt célja minden évben az, hogy a családok és intézményünk dolgozói együtt, játszva, sportolva és szórakozva tovább ismerkedhessenek egymással, s szakítsunk, hacsak pár órára is, a rohanó hétköznapok nyújtotta zaklatottsággal.

 A nap ünnepélyes színfoltja az első osztályosok apróddá avatása volt. Megható pillanatoknak lehettünk tanúi, amikor a picurkák fogadalomtételét követően a végzős nyolcadikosok kezét fogva váltak igazi „istvános” diákká az apróságok. Ezt követően tehetségeink léptek színpadra. A népi kultúra szépségét mutatták be népi játékokkal és a néptánc lépéseivel az első osztályos kisdiákok. Nagy sikert aratott egy negyedikes tanulónk a szavalatával, majd a nagyobbak táncos produkciója.

Aztán kezdetét vette a felhőtlen szórakozás. A programok több helyszínen várták az érdeklődőket. Továbbra is népszerűek voltak a kézműves foglalkozások, az arcfestés, csillámtetoválás, az ugráló vár.  A változatos programokat idén kich-box és citera bemutató, valamint tábla- és készségfejlesztő játékok színesítették. A Dobble és a Mancala nagy sikert aratott tanulóink körében. A mozogni vágyok a sportolási lehetőségek mellett az ügyességüket is próbára tehették népi játékainak kipróbálásával, az ördögbot dobálásával, elkapásával. A szlalom pályán a kerékpárosok bizonyíthatták rátermettségüket.

A gyerekek önfeledt szórakozása közben a szülőknek, pedagógusoknak alkalmuk nyílt a jó hangulatú beszélgetések során jobban megismerni egymást.

Hálásak vagyunk azoknak a szülőknek, akik nyitott szívvel fogadták törekvéseinket, és segítették munkánkat.

                  

                   az István Király Baptista Általános Iskola tantestülete

 

 

 

 

GALÉRIA