Üdvözöljük iskolánk weboldalán

„A pásztorok viselt dolgai” honismereti -és környezetvédelmi verseny

„A pásztorok viselt dolgai” honismereti -és környezetvédelmi verseny

 

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság a 2017/2018-as tanévben is meghirdette a pásztorok sokszínű világával foglalkozó vetélkedőjét, melyre iskolánk tanulói is beneveztek. Két on-line forduló során kellett a csapatoknak számot adniuk tudásukról, a pásztorok mindennapi életéhez és a hortobágyi pusztához kapcsolódó ismeretekről. Így a játékos feladatok megoldásához környezetvédelmi és természetismereti, jószágokkal, a pásztorok szellemi és tárgyi kultúrájával, a pusztai közlekedéssel, építményekkel kapcsolatos tudást kellett elsajátítaniuk a gyerekeknek. A döntőbe a tíz legjobban teljesítő iskola delegálhatta csapatát. Magára a döntőre Hortobágyon, a Szent György napi Kihajtási ünnep és kézműves vásár – Világörökségünk, a Puszta napja című rendezvény keretében került sor 2018. április 28-án.

Az országos döntőn csapatunknak részben a két on-line fordulóban megszerzett ismeretekről kellett számot adniuk, részben ügyességüket, kreativitásukat kellett segítségül hívniuk. A nap díszvendégeként bemutatkozó Pannonhalmi Bencés Főapátság standján is kaptak a versenyzők feladatot.

Az izgalmas versenyben megszületett eredmény alapján iskolánk ,,Ostorosok” elnevezésű csapatának az ötödik helyezést sikerült elérnie.

A döntő és eredményhirdetés izgalmai után már önfeledten nézhettük meg a Kihajtási ünnep látványos eseményeit!

A csapat tagjai: Kovács Viktória, Umooh Dominik, Németh Belián

Felkészítő pedagógus: Horváthné Bodnár Emese

GALÉRIA