Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Zánkai tábor 2023

Zánkai tábor

Idén ötödik alkalommal nyújtott be sikeres pályázatot az István Király Baptista Általános Iskola az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekért Alapítvány gondozásában zajló nyári Erzsébet-táborra.

2023. június 25-én 75 lelkes tanuló indult útnak 8 pedagógus kíséretében. A közel nyolcórás vonatútért nem csak a Balaton szépsége, közelsége kárpótolta a résztvevőket. A tábor szervezői olyan programokat biztosítanak az itt eltöltött öt nap alatt, melyek a felhőtlen jókedv, vidámság mellett szellemi-lelki-fizikai feltöltődést is nyújtanak, nem beszélve arról, hogy mennyi új dolgot tanultak, tapasztaltak meg diákjaink a foglalkozások során.

A kótaji táborozók betekintést nyertek a fizika-kémia különleges világába érdekes kísérletek megtekintése során. Az okosotthonokról és robottechnológiáról hallgattak meg érdekes előadásokat.  Kézműves foglalkozáson vettek részt, sárkányhajókáztak, katamaránon utaztak. A kisebbek középkori lovagi tornán bizonyították erejüket, ahol a 4.a osztályosok, a Betyárok első helyezést értek el.  Ezek után az éjszakai bátorság próba már csak hab volt a tortán. Az esősebb-felhősebb napokon az alsósok társasjátékokkal, a nagyobbak közös zenéléssel, énekkel mulatták az időt. Szerencsére napsütésből is jutott bőven, így több alkalommal tudtak megmártózni a Balaton hűsítő vizében.

A tábori élet velejárója új ismeretségek, barátságok születése, hiszen több ezer gyermek élvezheti egyszerre a Balaton-felvidék legnagyobb, minden igényt kielégítő táborának lehetőségeit. Ehhez kiváló alkalmat biztosítanak a tábortüzek, a táncház, a nyitó és záró rendezvények koncerttel, diszkóval, szemet gyönyörködtető tűzijátékkal.

Zánka örök élmény, a Balaton lélegzetelállító, akár először látja az ember, akár ötödször.