Üdvözöljük iskolánk weboldalán

VII. Országos Bibliaismereti Verseny

„Egymást kitartóan, tiszta szívből buzgón szeressétek!”

                                                                                            /Péter 1:22/

 

Versenyünk mottójául választottuk ezt a bibliai idézetet, amely megfogalmazza iskolánk egyik fő nevelési célkitűzését: egymás elfogadását, szeretetét, kölcsönös tiszteletét. Sajnos az elmúlt két évben a pandémia miatt személyes találkozásaink lecsökkentek, helyette az online térben történő kapcsolattartás került előtérbe. Ezért volt nagy öröm számunkra, hogy 2022. május 6-án újra megrendezhettük a VII. Országos Baptista Bibliaismereti Verseny döntőjét, melyet két levelezős forduló előzött meg. Ezek eredménye alapján 13 iskola 45 csapatának 180 tanulója mérte össze tudását iskolánkban.

A felkészülés során a gyerekek elmélyültek a Szentírás megismerésében, tanulmányozásában. A verseny küldetése, hogy a gyermek felfedezze az önmagában rejlő Bibliát, amely nem más, mint a szív és az értelem.

Bibliaismereti versenyünket Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elöke nyitotta meg, majd Durkó István, a Magyarországi Baptista Egyház misszió igazgatója mondott bátorító, igei üzenetet a résztvevőknek. Paróczi Zsolt, a Magyarországi Baptista Egyház oktatási szaktitkára imában kért áldást rendezvényünkre.

A diákok változatos, életkoruknak megfelelő izgalmas, nem mindennapi feladatokat oldottak meg, melynek során több műveltségi területen szerzett jártasságukról kellett tanúbizonyságot tenniük. Néhány közülük: bibliai események kronológiai sorrendbe helyezése, egyházi ünnepeink és időpontjaik párosítása, a Biblia könyveinek szétválogatása, a teremtés napjai és eseményeinek párosítása, a bibliai családfa megalkotása Legó segítségével. A gyerekek tudásuk legjavát adva bizonyították, hogy méltán képviselték iskolájukat ezen a rangos eseményen.

Az eredményhirdetésig vendégeink megtekinthették iskolánkat, valamint a „József története” címmel meghirdetett rajzpályázatunkra tanulóink által készített legsikeresebb alkotásokat. Manuális foglalkozáson is részt vettek, ahol könyvjelzőt készítettek. A várakozás perceiben Szabó Balázs gospel zenész szórakoztatta a gyerekeket dalaival.

Mindenki nagy izgalommal várta az eredményhirdetést. A feszültség oldásaként iskolánk tanulói verssel, dallal és tánccal szórakoztatták a résztvevőket. A gyerekek mosolya, boldogságtól sugárzó arca örömmel töltött el bennünket. Reméljük, idén is elégedetten távoztak iskolánkból!

Bízunk benne, hogy magukévá tették azokat a gondolatokat, melyeket a verseny szellemiségével és a fellépők produkciói által közvetíteni szerettünk volna! Azt, hogy tudjunk örülni az élet apró dolgainak, lássuk meg minden napnak a szépségét!  Bocsássunk meg azoknak, akik megbántottak bennünket, hogy szívünkben a szeretet uralkodjon!

 

Pintér Béla dalszövegének részlete is ezt üzeni számunkra:

 

„Homokba kell írni a szót, ami annyira fáj.
Hagyni kell, hadd vigye a szél!
Homokba írni a bűnt, amivel megbántott más.
Mielőtt megjegyezhetnéd.

És oda kell menni, megölelni,
Akkor is, ha nem te vagy a hibás!
Odamenni, esélyt adni,
Elengedni minden tartozást!”