Üdvözöljük iskolánk weboldalán

"Szeretetből jeles"

„ Szeretetből jeles”

December hónap az Advent jegyében telik. Az Advent a várakozás, az elmélkedés, a lelki feltöltődés időszaka. Fontos, hogy ilyenkor ne csak önmagunkra gondoljunk, hanem embertársainkra is. Azokra a családokra, akiknek az élet több megpróbáltatást jelent. Juttassunk egy kis szeretetet, melegséget a családok szívébe! Ezek a gondolatok fogalmazódhattak meg a „ Szeretetből jeles” program megálmodóinak is.

A Baptista Szeretetszolgálat idén is meghirdette ” cipősdoboz” akcióját, „Szeretetből jeles” elnevezéssel. Az akció célja a hátrányos helyzetű, nehéz sorsú gyerekek szívébe melegség, szeretet csempészése, cipősdobozokba csomagolva. A programba az István Király Baptista Általános Iskola tanulói is lelkesen kapcsolódtak be. Már december elejétől gyűjtögették azokat az apró, féltve őrzött kincseket, amelyeknek más gyerekek örülhetnek. A szépen becsomagolt cipősdobozokban meglapult egy-egy kedves plüss mackó, játékautó, mosolygós baba, amelyek egykori   tulajdonosaiknak oly sok örömet okoztak, s remélhetőleg boldogan fogadják majd azok a gyerekek is, akik meglepetésként kapják a csomagokat. Fel sem lehet sorolni mi mindent rakosgattak a dobozokba kisdiákjaink.  Az ajándékok közül a hasznosnak tűnő színes ceruzák, füzetek, könyvek mellett az édesség sem hiányozhatott.

Reméljük, hogy ez a hagyomány tovább fog élni, hiszen azt szeretnénk, ha nem is mindig, de legalább karácsonykor egy „cipősdoboznyi” szeretetet kaphatna minden gyerek.

GALÉRIA