Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Pi-day 2023

Pi!  Aki ezt a szót (betűt) meghallja, rögtön a 3,14 jut eszébe és az azt követő végtelen sok szám. A kótaji István Király Baptista Általános Iskola gyermekei számára ez nem csak egy szám. Játékos módon történő tanulás egész nap.

A ᴨ-day immáron 6. éve került megrendezésre iskolánkban, melyen a gyerekek rendhagyó módon szereztek ismereteket a matematikáról és a természettudományokról. Minden a körről szólt! Különleges technikákkal, kreatív alkotásokkal pályáztak a rajzversenyre. Tanulták a Pi számait, hogy dobogóra állhassanak a Memória-bajnokságon. Mindeközben alsós nebulóink Dobble-bajnokságon mérkőztek meg egymással. A matematika tudásukról a Pi-mit tud?-on adtak számot.

A Pi-nduri órákon a kreatív, interaktív, logikai játékokon volt a hangsúly.  A diákokat lelkes munkájukért és a versenyeken elért eredményeikért Pi-pengővel jutalmaztuk, melyeket értékes ajándékokra és a szülők által készített süteményekre vásárolhattak le a Pi-actéren.

A program zárásaként a gyerekek örömmel fogyasztották el kedvenc ételüket, a Tejbepapit.

Igyekeztünk idén is olyan programokat összeállítani, melyekre a diákjaink sokáig emlékezhetnek.  Látva a mosolygós arcukat és hallva élménybeszámolóikat, tudjuk, hogy munkánk nem hiábavaló.

 

Jövőre találkozunk!

                                                                      

                                                                                                      Szervezők

 

GALÉRIA