Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Pi Day - tehetségnap 2021

„Mert a matematika lényege a kreativitás: nem beszélni kell róla, csinálni kell!”

/Bencze Gyula/

 

A kótaji István Király Baptista Általános Iskolában nem csupán egyszerű matematika oktatás valósul meg, hanem matematikai nevelés, amely hatékonyan fejleszti diákjaink intellektuális képességét,  és fő szerepe van a kutató gondolkodás kialakításában is. Tanulóink motiváltak, lelkesek, hisz tanáraiknak köszönhetően egyre többen vélik felfedezni a matematikában rejlő szépségeket. Ez a tapasztalat indította el 4 évvel ezelőtt a ᴨ-day elnevezésű matematika tehetségnapot, amely az évek során iskolánk egyik legkedveltebb hagyományává alakult.

Idén is izgatottan várták a diákok a ᴨ-day-t, ám a járvány okozta korlátozások, a digitális oktatásra való áttérés miatt csak májusban tudtuk mindezt megvalósítani.

A kétnapos rendezvény során számtalan érdekes programon és észbontó versenyeken vehettek részt a gyerekek.

Május 20-án zajlott a Dobble-bajnokság, a memória-bajnokság, a matematika verseny.

A kör ihlette rajzverseny legjobb alkotásaiból összeállított kiállítást is megcsodálhatták tanulóink az iskola aulájában.

A járványkezelési szabályokat követve idén nem szaktantermekre bontva vettek részt a gyerekek ᴨ-nduri matematika, ᴨ-nduri kémia, ᴨ-nduri természetismeret órákon, hanem május 21-én az órarend szerinti, ám rendhagyó szakórákon saját osztálytermeikben kreatív, leleményes feladatoknak köszönhetően új ismeretekkel, módszerekkel fejleszthették tudásukat.

A nap folyamán ᴨ-pengőket gyűjtöttek, emellett takarékbetétkönyvükben is összegyűlt sok-sok aláírás, amiket a ᴨ-actéren váltottak be különféle apróságokra, finomságokra.

Diákjaink önfeledt, mosolygós arca arról árulkodott, hogy sikeresen és eredményesen zárult ez az izgalmakkal teli napunk.

 

 

 

 

GALÉRIA