Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Magyar Diáksport Napja

2021. szeptember 24-én iskolánk, a kótaji István Király Baptista Általános Iskola, hivatalosan résztvevője lett a Magyar Diáksport Napjának, így az ESSD-nek is. Az idei tájékoztatások alapján próbáltunk teljesen új mozgásformát, sportágat megmutatni a nebulóknak. Így jutottunk arra a döntésre, hogy a tájékozódó futást szervezzük meg iskolánk diákjainak. Sportolási szempontból teljes mértékben kihasználtuk az iskola, sőt az iskola környéki területeket is. A verseny napját hosszas előkészületek előzték meg, hiszen a sportág alapjaival mind a pedagógusokat, mind a diákokat meg kellett ismertetni. A gyerekek több elméleti és gyakorlati órán készülhettek a megmérettetésre. Hatalmas izgalommal és motiváltan várták a nagy versenyt, már napokkal korábban csak erről beszéltek a szünetekben. Az alsó tagozatos diákjaink tanítóikkal, míg a felsős tanulók önálló 3-4-5 fős csapatokban vághattak neki a távnak.

Egy leegyszerűsített térképet kaptak a diákok, amely az igazi tájfutó térképtől eltér ugyan, de ezzel próbáltuk ezt a sportágat bevezetni iskolánkba. A későbbiekben már külső helyszínen, igazi tájfutó térképekkel is szeretnénk hasonló programokat szervezni.

A csapatok előzetesen osztályfőnökeikkel elemezték a térképet. Elmondható, hogy nagyon pozitív volt a visszajelzés, jól tájékozódtak a diákok. Összesen 31 csapat versenyzett a nap folyamán. Az indításnál odafigyeltünk, hogy megfelelő időközönként legyenek indítva a csapatok, így ne alakuljon ki torlódás.

A díjazás évfolyamonként történt, sőt hirdettünk egy abszolút győztest is. Remekül telt az egész nap. Piros pozsgás, mosolygós arcokat láttunk, akik mind a szellemi, mind a fizikai erejük maximumát próbálták nyújtani. Mindeközben sokat nevettek, fejlődött a szociális kompetenciájuk, a csapatokon belül pedig a munkához szükséges problémamegoldó, érvelő és kompromisszumkötő készségük.

A tájfutást mindenki sikeresen teljesítette. Még szinte véget sem ért a nap és a verseny, máris kérdezték tanítványaink, mikor kerül legközelebb megrendezésre.

 

Kótaj, 2021.09.24.

 

GALÉRIA