Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Három hét alatt a Föld körül

 

„Az utazás szikrát gyújt a képzeletünkben, táplálja a kíváncsiságunkat, és emlékeztet minket arra, hogy milyen csodákat rejtenek a mindennapok.” (Deborah Lloyd)

 

A „Három hét alatt a Föld körül” elnevezésű projekt során egy hihetetlenül izgalmas utazásban volt részük a kótaji István Király Baptista Általános Iskola tanulóinak. A három hetet meghaladó események során megismerkedtek bolygónk kontinenseivel, tájaival, állat- és növényvilágával, bepillantást nyertek más népek életébe.

Az évfolyamok egy-egy földrész országaival, földrajzi adottságaival, történelmével, az ott élő emberek kultúrájával foglalkoztak.

Földünk sokszínűségét a tanítási órák érdekes, változatos, olykor humoros feladatain keresztül ismerhették meg a gyerekek.

Különösen izgalmasnak ígérkeztek és maradandó élményt nyújtottak a délutáni rendezvényeink.

Az „Ízek, illatok, fűszerek” elnevezésű nagysikerű foglalkozásunk a gasztronómia világába vezette a gyerekeket, melynek során a megismert földrész egy-egy jellegzetes ételét készítette el valamennyi osztály.

„Játékra fel!” Ezzel a felkiáltással invitáltuk a lelkes mozogni vágyókat egy új labdajáték elsajátítására. A gyerekek Észak-Amerika kedvelt játékával, a rögbi szabályaival ismerkedtek meg, majd a csapatok izgalmas csatát vívtak egymással.

Természetesen nem maradhatott el a vetélkedés sem. A „Kontinensek közötti viadal”-on az osztályok négy fordulóban érdekes feladatokat oldottak meg.

A kalandokkal teli „utazás” élményeiről rengeteg fotó készült, melyeket tanulóink, érdekfeszítő előadás keretében mutattak be. Elkészült egy világtérkép is, melyre a földrészekre jellemző szimbólumok, motívumok kerültek fel.

Ez a különleges utazás rengeteg információval, élménnyel gazdagította a gyerekeket. Illatok és ízek nyomában, a kultúrákba való bepillantással, a természeti szépségek látványa során felismerték, hogy Földünk egy csoda, mely megannyi szépséggel, sejtelmességgel, kinccsel rendelkezik. Vigyázzunk rá, amíg lehet!