Országos Baptista Meseolvasó Verseny Kótajban

2014. november 06., 10:01

Az idei tanévre iskolánk országos szintű meseolvasó versenyt hirdetett baptista iskolák számára. Rangos eseménye volt ez az iskola idei tanévének, amely egyébként is bővelkedik programokban.
November 6-án került megrendezésre, amellyel a magyar gyermekirodalom kiemelkedő alakjára, Móra Ferenc kettős évfordulójára is emlékeztünk. Így a felolvasandó meséket is tőle választottuk.
Ünneplőbe öltözött kisdiákok, izgatott szülők, pedagógusok, és még izgatottabb fogadó bizottság! Így indult a kótaji Országos Baptista Mesemondó Verseny délutánja.
A sikeres regisztráció után iskolánk tanulói szeretettel terelgették a vendégeket a különböző helyszínekre. A feszültség feloldására a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt, ahol saját készítésű könyvjelzővel, őszi termésekből kirakható sünivel, dióhéj állatfigurákkal gazdagodhattak.

A rövid megnyitó után a gyerekek évfolyamonként lehetőséget kaptak a felkészülésre. Kezdődhetett is a meseáradat. A zsűri igen nehéz feladattal találta szemben magát, amikor a döntésre került a sor.
Csillogó szemű gyerekek, izgatott szülők és kísérő tanáraik várták az eredményt. Míg a zsűri tanakodott, tovább folytathatták a kézműves kuckóban megkezdett munkáikat vagy megtekinthették őszi kiállításunkat az iskola zsibongójában. Eredményhirdetéskor a legszebben, legkifejezőbben olvasó versenyző jutalma díszoklevél és egy gyönyörű meséskönyv lett.
Lassan véget ért a varázslat. Senki sem ment haza üres kézzel, mindenki táskájába került egy kis meglepetés. Ám a legnagyobb ajándék az volt, hogy gyermekeink együtt voltak, egymásra figyeltek, egymást varázsolták el.

alsó tagozatos munkaközösség

Országos Baptista Meseolvasó Verseny Kótajban