Mikulás ajándék az ovisoknak, avagy morzsák iskolánk alsó tagozatosainak életéből

2014. december 18., 10:01

Az „ Iskolába hívogató” projekt soron következő eseménye az ajándékkészítés volt mikulás napra.

2014.november 24-én iskolánk 1.-és 4. évfolyamos tanulói a szülőkkel, a nagycsoportos óvodásokkal, partnereinkkel összegyűltek, hogy egy hangulatos délutánon elkészítsék a csaknem 130 db tobozból készített mikulást az óvodásoknak. Ügyesen dolgoztak a kis kezek, gyűltek a mutatós ajándékok. Munka közben mindannyian megtapasztalhattuk az alkotás örömét, s mindenki megfogalmazta, hogy jobb adni, mint kapni. Megbizonyosodtunk róla, hogy ezek az együtt töltött pillanatok tovább mélyítik az óvoda és iskola, a szülői ház kapcsolatát, a partnerekkel való együttműködést.

Elkészültek a kis ajándékok, a vendégek megelégedéssel távoztak, s örömmel vitték haza a kész mikulásokat.

 

2014.december 03-án megrendeztük a már hagyománnyá vált mikulásfutást, melyen szép számmal jelentek meg a nagycsoportos óvodások és az őket kísérő pedagógusok.

A négy 10 főből álló csapat ötletesebbnél-ötletesebb versenyfeladatokban mérhette össze erőnlétét gyorsaságát. A feladatok aktualitását a közelgő mikulásnap adta. A zenés bemelegítés után volt óriás szaloncukor szállítás tollas ütőn, mikulásfutás, csomagültetés zsámolyba, rénszarvasváltó, fenyőfa öltöztetés színes bójából. A lelkes közönség tapssal buzdította a versenyzőket. A jutalom sem maradt el, mindenki szaloncukrot, csoki mikulást kapott ajándékba.

 

2014. december 05-én ügyes kezű bábosainknak tapsolhattunk, akik Majoros Györgyné tanító néni segítségével színre vitték a Mikulás kesztyűje című történetet.. Végig izgulhattuk hogyan került meg a Mikulás elveszett kesztyűje. A gyerekek csöndben, lélegzetüket visszafojtva figyelték az előadást. A 4.a és 4.b osztályos tanulók teljesen elvarázsolták a közönséget,s a képzelet szárnyán elröpítették a kicsiket a mesék világába. A színes díszlet, a gyermeki báj, az izgalom és a lelkesedés egyaránt lenyűgözött minden jelenlévőt. A iskola zsibongója zengett a vastapstól, mellyel az előadókat jutalmazták.

 

Ebben az évben december 5-én érkezett meg iskolánkba a deres szakállú, hó sipkás Télapó. Szánja ugyan nem siklott a csillogó havon, de kocsiját a Kistáltos Lovasudvar rénszarvasnak álcázott paripái röpítették hozzánk. A gyerekek ragyogó tekintettel üdvözölték a bakon ülő Mikulást és krampuszát, s felcsendültek a szebbnél-szebb mikulásról szóló dalok, versek. A kocsikázás a Télapó hintóján nagy meglepetés volt, hát még amikor előkerült a puttonyából a sok finom szaloncukor. A gyerekek csillogó tekintetéből, ragyogó mosolyából kiolvashattuk, megint sikerült jót cselekednünk.