Tábor a Tisza - tavon

2016. augusztus 25., 09:32

Naplemente a Tisza-tavon

Iskolánk hagyományai közé tartozik, hogy a nyári szünidőben egy hetes táborozási lehetőséget kínálunk tanulóinknak. Idén immár 8. alkalommal szedtük a sátorfánkat, s új helyszínen, a varázslatos szépségű Tisza-tó partján, Tiszafüreden élveztük a tábori élet minden szépségét, izgalmát 66  kisdiákkal.

Mire fogunk szívesen emlékezni? Nem egyszerű dolog felsorolni, hiszen tolulnak az emlékek. Gyönyörű volt maga a táborhely, a kör alakban elhelyezkedő faházakkal a festői környezetben. A poroszlói ÖKO Centrum pazar növény és állatvilága, a kilátóból elénk táruló panoráma. A nem mindennapi vízi játszótér, ahol esetlenül botladoztunk.

Kalandos úton, motorcsónakkal jutottunk át a Kaland-szigetre. A legvakmerőbbek szédítő magasságokban teljesítették a bátorságpróbát, de a kicsik is megdolgoztak a különböző feladatok teljesítésével, a mini akadályok leküzdésével.

A napi programok megkoronázása természetesen a strandolás volt. A morotva kellemes, selymes vize elviselhetővé tette a hőséget. Egyetlen napon nem volt kegyes hozzánk az időjárás, de azt sem töltöttük tétlenül. Szellemi vetélkedővel bővítettük ismereteinket a Tisza-tóról, s készültünk az esti csapat bemutatkozásokra. Különböző zenei irányzatoknak megfelelően öltöztünk be és táncoltunk önfeledten, amit a discoban folytattunk.

Szobaszépségversenyben, ugrálókötél-hajtásban, fociban mérték össze tudásukat a táborlakók.  S mi sem volt méltóbb a tábor zárásához, mint a naplementés vízi túra. A kikötőből induló gyors halászhajók megteltek gyerekzsivajjal, ami a holtág zegzugos vízi útjain elhalkult. A buja növényzet láttán elállt a szavunk. Megfigyelhettük a madarakat táplálkozás közben. Tőlünk karnyújtásnyira vadászott az ismert gyermekmondóka vakvarjúcskája, a bakcsó. S az igazi meglepetés a nyílt vízen, a Tiszán várt ránk. Olyan felvételek készültek a naplementéről, amiről eddig úgy gondoltuk, hogy csak photoshop segítségével lehetséges. A természet azonban bebizonyította, hogy ezer, számunkra új látványosságával elkápráztatja az embert.

Köszönjük ezt a csodálatos hetet igazgató néninek, a támogatóinknak, szülőknek, szervezőknek! Reméljük jövő nyáron is beszámolhatunk hasonló kellemes emlékekről!

A kótaji István Király Baptista Ált. Isk. táboroztató pedagógusai és diákjai