Kirándulás Tiszalökön

2016. május 27., 15:05

 

Kirándulás Tiszalökön

 

 

Iskolánk, az István Király Baptista Általános Iskola ÖKO iskola, így fontos célunk, hogy tanulóink megismerkedjenek tágabb és szűkebb környezetükkel, a természet jelenségeivel, értékeivel. Ennek érdekében osztálykirándulást szerveztünk Tiszalökre, ahol a Tisza növény- és állatvilágát csodálhattuk meg.

Feledhetetlen délutánt töltöttünk el a harmadik és a negyedik évfolyam tanulóival ezen a napon. Első állomásként a tiszai vízerőművet tekintettük meg. A verőfényes napsütésben a folyó partjáról nézve csodálatos látvány tárult elénk. Megbeszéltük a megújuló energia szerepét, annak fontosságát.

Nagy várakozással érkeztünk meg az ÖKO centrumba, ahol szeretettel fogadtak bennünket. Két csoportban zajlott a túra, egyik csapat szárazon, a másik vízen fedezhette fel a természet szépségét. A mentőmellények felvétele után izgatottan foglaltuk el csónakjainkat, s együtt eveztük körbe a tavat. Micsoda élmény volt!

A fárasztó út után jóízűen elfogyasztottuk a kemencében sült pizzát. A játszótéren önfeledt szórakozásra is volt lehetőségük a gyerekeknek.

A kirándulást egy finom fagyival zártuk!

Reméljük, hogy ez az élmény segíti majd tanulóinkat abban, hogy természetszerető, természetvédő felnőttekké váljanak!

 

 

alsós munkaközösség

 

Kirándulás Tiszalökön