Együtt vártuk a Mikulást

2014. december 04., 10:01

Az István Király Baptista Általános Iskola és a Baptista Szeretetszolgálat Gyöngyszem Óvodája között évek óta szoros a kapcsolat a nagycsoportos korú óvodások iskolába lépésének megkönnyítése érdekében. Nemrégiben együtt készítettünk ajándékot ezekkel a gyerekekkel, szüleikkel, óvó nénijükkel és az 1. és 4. évfolyamon tanuló iskolás társaikkal a pici óvodások számára. ÖKO iskola lévén természetes alapanyagot választottunk. Arany színűre fújt tobozból készültek az apró Mikulások. Az ügyes gyerekkezeken kívül felnőtt segítőink is akadtak, a Gyermekjóléti Szolgálat, a Kótajért Kulturális Egyesület, az SZMK képviselői, akik óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a munkába.

Az elkészült Mikulásokat december 4-én adtuk át kis tulajdonosaiknak az óvodában. Az alsó tagozatos osztályok egy-egy csoportot látogattak meg, s együtt énekelve, verselve várták a nagyszakállú eljöttét. A kölcsönös ajándékozás erősítette bennünk az embertársi szeretet magasztos érzését, s átélhettük az advent örömteli időszakának boldog perceit.

A kisgyermekkor e szakaszának lételeme a mozgás, ezért Mikulás-futást, játékos sportvetélkedőt szerveztünk számukra. Nagycsoportos óvodásokból és 1. osztályosokból álltak a vegyes csapatok, a 4.-esek pedig segítették a kicsiket a versengésben. A sorversenyben Mikulás sapkát, rénszarvas agancsot öltve, óriás szaloncukrot egyensúlyozva, színes bójákból fenyőfát alkotva hajtották végre az ügyességet, bátorságot igénylő izgalmas feladatokat. A kellemes fáradtságon kívül a jutalom sem maradt el. Apró édességekkel kedveskedtünk a résztvevő gyerekeknek. Bízunk abban, hogy az óvodások várják a következő találkozást, sikerült olyan maradandó élményekhez juttatni őket, amik miatt vágynak majd az iskolába!

alsós munkaközösség

Együtt vártuk a Mikulást