Egri kirándulás

2016. június 17., 14:53

Egri kirándulás

2016. május 31.-én a 6.b és a 7.a osztály 7 órakor megkezdte útját Eger felé. Úgy másfél óra múlva megálltunk egy kis pihenőre, majd folytattuk az utazást.

10 óra körül érkeztünk meg kirándulásunk helyszínére. A busztól felsétáltunk a várba egy parkon keresztül. Aki szerencsés volt a parkban találkozhatott mókusokkal is. Az egri várban először is betértünk a Panoptikumba, ahol az Egri csillagokból pár kiemelkedő szereplő viaszbábjával találkozhattunk. Miután kiértünk pár csoportkép után elindultunk a második állomásunkhoz. A következő megálló egy kiállítás volt „Az újjászületés kapujában” névvel. Itt az ókori Egyiptomról láthattunk információkat, az akkori szokásokról olvashattunk és egy kisfilmet is megnézhettünk a múmiákkal kapcsolatban. Ezek után felgyalogoltunk egy magasabb részhez, ahol szinte láthattuk az egész várost. A „megfigyelés” után jöttek mindenki várva várt pillanatai: a vásárlás, fagyizás vagy esetleg jégkásázás. Mindez után elsétáltunk a bazilikához a Dobó téren át. Az egri bazilikában csodálatos freskót láthattunk a fejünk felett és gyönyörű oltárt tekinthettünk meg. Ezzel a varázslatos épülettel zártuk kirándulásunkat. A visszafelé út nagyon vidáman telt. Körülbelül fél hat magasságába érkeztünk meg az iskolába.

Szívem szerint minden ilyen tanulságos, ismeretterjesztő kiránduláson vennék részt és örülök, hogy ezt a csodálatos élményt az osztályommal éltem át.

Batta Kíra Petra

6.b osztályos tanuló

 

Egri kirándulás