Üdvözöljük iskolánk weboldalán

AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC EMLÉKNAPJA 2017

„... meghasadt az égbolt,

Mert egy nép azt mondta, Elég volt!”

Október 20-án a 61 év előtti égbolthasadásra, az új demokráciát, a reménysugarat jelentő forradalmi lelkesedésre, a világmásító akarat feltörésére emlékeztünk a kótaji István Király Baptista Általános Iskolában. Az emlékezés kötelesség, az örökösök állandó felelőssége. Ünnepségünkkel azokat az októberi napokat idéztük meg, mikor a jelent hirtelen maga alá temette a jövő, a mánál fontosabb lett a holnap. Az a holnap, amely nekünk a múltunk, jelenünk és jövőnk is egyben.

Hetedik osztályos tanulóink előadásában megelevenedtek 1956 eseményei, melyek népünk összefogásának, összetartozásának jelképévé váltak az azóta eltelt évtizedek során. A diákok a színpadon tüntető egyetemi diákokká szerveződtek, majd versekkel, zenével, tánccal jelenítették meg a forradalom véres napjait. Kifejezték a hazájukat elhagyni kényszerülő emberek küzdelmét, félelmeit, reményeit.

A haladó szellemiséget tükröző előadás legfontosabb üzenete az emlékezés és a tisztelgés mellett megértetni a ma nemzedékével, hogy az ünnep nem más, mint a múltunk által ránk ruházott felelősség vállalása.

                                                           az István Király Baptista Általános Iskola nevelőtestülete

 

 

 

 

GALÉRIA