Adventi Szavalóverseny

2016. december 09., 11:00

 

 Adventi Szavalóverseny 

Az advent a várakozás időszaka. Ahogy Pilinszky írta: "Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár."
Mi ellentmondtunk kicsit a költőnek, hiszen itt Kótajban türelmetlenül vártuk a december 8-án megrendezett Adventi Szavalóversenyt. A tavalyi év feledhetetlen emlékei buzdítottak arra, hogy újra részesei lehessünk a csodának: a költészet szépségével átitatva együtt átélni az adventi időszak békéjét.
Várakozásunk nem volt hiábavaló. Szinte könnyekig hatódtunk Téglás,  Tiszaszalka, Nyírbogdány és Kótaj baptista iskoláinak 5-8. évfolyamos diákjaitól, akik szebbnél szebb karácsonyi verseket szavaltak. A verseny izgalma egy önfeledt kézműves foglakozás során hamar fel is oldódott. A karácsonyi hangulatot nemcsak az elkészült kis angyalkák teremtették meg, hanem a finomabbnál finomat bejglik, amiket fogyaszthattak kedves vendégeink. A nap tetőpontja az eredményhirdetés volt. Minden résztvevő oklevéllel és kis mézeskalács ajándékkal térhetett haza, a legügyesebbek pedig könyvjutalomban részesülhettek.  

                                                                      

 

 

Adventi Szavalóverseny