„Karácsony csodája…”

2016. december 20., 14:08

„Karácsony csodája…”

„Van a csoda… Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik… Ez a karácsony csodája.” (Csitáry-Hock Tamás)

Ezt a csodát hozták el az István Király Baptista Általános Iskola 3.-os kisdiákjai karácsonyi műsorukban. A kedves, szívet melengető karácsonyi versekkel, dalokkal a közeledő ünnep hangulatát idézték meg a gyerekek. Az emberi érzések mellett fontos szerepe van a vidámságnak, melyet a táncos lábú kismanók önfeledt előadásával közvetítettek számunkra. Aztán megérkezett a csoda, karácsony csodája Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? elbeszélése által. Az ünnep meghittsége, a családi élet harmóniája, a szeretet ereje elevenedett meg a gyerekek „színészi” alakítása során, mellyel a faluban élő idős embereket és az óvodásokat is megörvendeztették.

„A szeretet ünnepe ragyog reánk

S fényével betölti az éjszakát.”

Ez a mérhetetlen szeretet hatotta át a karácsonyi műsort. Köszönet tanulóinknak, felkészítő tanáraiknak, Barta Lászlónénak, Huncsik Sándornak a meghitt pillanatokért.

 

 

 

 

 

„Karácsony csodája…”