„Dönts jól, jövőd a tét! „

2016. október 14., 14:11

„Dönts jól, jövőd a tét! „

Idén is megrendezésre került a „Dönts jól, jövőd a tét!” Pályaválasztási kiállítás Nyíregyházán, a Continental Arénában. Szlogenje tökéletesen megfogalmazza a fiatalok előtt álló döntés súlyát. Erre a rendezvényre már több éve mi is ellátogattunk nyolcadikos diákjainkkal, hogy segítsük őket a pályaválasztásban.

A továbbtanulás előtt álló tanulók a kiállításon megismerhették az iskolák kínálatait, felvételi esélyeiket, a szakemberek a helyszínen válaszoltak kérdéseikre. Gyakorlati bemutatók segítségével tájékozódhattak a munka világáról. A szakmaudvarban különböző szakmák látványos illusztrálása zajlott: virágkötészet, mini labor, vérnyomás-és vércukorszint mérés, újraélesztés bemutatása, smink és frizurakészítés, pék és cukrásztermékek készítése-kóstolása, CNC esztergagép működtetése, LEGO robotok, autós szimulációs fal, robotprogramozás tette még tartalmasabbá a programot.

Az iskolák mellett jelent voltak a mentősök, rendőrség, tűzoltóság és a katonaság képviselői is. A gyerekek kipróbálhatták a Magyar Honvédség szimulátorait, valamint fegyverbemutatót is láthattak.

A tombolasorsoláson a mi gyerekeink is részt vettek. Egy szerencsés diákunk értékes ajándékkal térhetett haza.

Reméljük, hogy ezzel a rendezvénnyel is segíteni tudtuk a nyolcadikosokat abban, hogy merre induljanak el a „nagybetűs” életben.

                                                                                 

                                                                          Gönczyné Gyöngyösi Edit

                                                                                  osztályfőnök

 

 

„Dönts jól, jövőd a tét! „