Újra indul az iskola

2015. szeptember 01., 09:30

   „Szervusz, Nyár!

    Olyan jó voltál hozzám, hogy talán azt sem bánom,

    hogy te hoztad el az új tanévet is.”

 

Bár még hétágra süt a nap, a naptár szeptember 1-jét jelez. Ősz van. Minden iskolás gyermek számára ez a gondtalan vakáció, a lustálkodás, a késő kelés végét, s az új tanév kezdetét jelenti.

A nyári hónapokra magára hagyott, üres iskolánk újra benépesült vidám gyerekekkel. Az ünneplőbe öltözött gyereksereg kis csoportokban mesélte egymásnak a nyári szünet legizgalmasabb eseményeit, s várták, hogy ünnepélyesen is kezdetét vegye az új tanév.  Egyszer csak felhangzott az ismerős dallam: „De nehéz az iskolatáska…”; s a megszeppent első osztályos apróságok szüleik bíztató pillantása mellett, óvó nénijük és leendő tanító nénijük kíséretében kíváncsian lépték át a „varázskaput”, mely a csodás betű országba és a számok birodalmába vezet. A szorongás azonban hamar elmúlt a mosolygós arcú, virággal kedveskedő másodikos gyerekeknek köszönhetően. A tanévnyitón nem csak a kicsik, a felsőbb évesek is megilletődve hallgatták igazgató néni szavait, hiszen mindannyian új kihívások elé néznek.

         Majd megszólalt a csengő, s végérvényesen kezdetét vette az új tanév, melyhez pedagógusainknak sok türelmet, valamennyi kisdiáknak jó tanulást kívánunk.

                                                       az iskola nevelőtestülete