Pályaválasztási kiállítás

2015. október 15., 18:00

„Dönts jól, jövőd a tét”

 

Mint minden évben, az idén is megrendezésre került a nyolcadikos diákok számára, a pályaválasztási kiállítás.

Iskolánk tanulói is részt vettek ezen az eseményen, melyen a megye több középiskolája is bemutatkozott. Az iskolák mellett jelen volt a rendőrség, tűzoltóság, a mentősök és a katonaság is. Érdekesebbnél érdekesebb programokkal találkozhattak a helyszínre kilátogatók.

A diákok körében nagy népszerűségnek örvendett a rendőrség és honvédség bemutatkozása, hiszen kézzelfogható élményekben lehetett részük: megfoghatták a fegyvereket, magukra ölthették a golyóálló mellényt, kézbe vehették a védő pajzsot és botot is, sőt, szimulációs feladatokat is végrehajthattak. A lányok leginkább a szépségápolás, cukrászat, szabás-varrás kínálta lehetőségeket fontolgatták, míg a fiúkat inkább a technikai kihívások motiválták.

A tombola sorsoláson iskolánk két tanulója is értékes ajándékkal gazdagodott.

Tanulóink számára nagy segítség volt ez a program a pályaválasztási döntés meghozatalában. Mindenki megtalálhatta a személyiségéhez, képességeihez legközelebb álló iskolát és szakmát, melyekről rengeteg információt kapott, és ha eljön a döntés pillanata, ezek segítségével akár életre szóló elhatározásra tud majd jutni.

 

Czifra Krisztián

osztályfőnök

Pályaválasztási kiállítás