Nyílt tanítási nap az iskolánkban

2015. november 12., 14:21

Nyílt tanítási nap az iskolánkban

November 12-én az István Király Baptista Általános Iskola szélesre tárta kapuit az érdeklődők előtt, akik kíváncsiak voltak az iskolánkban folyó oktató, nevelő munkára. Fontos ez az esemény számunkra a gyermekekért végzett hatékony, közös együttműködés szempontjából.

Az osztálytermek benépesültek apukákkal, anyukákkal. Érdeklődve figyelték gyermekeiket, hogyan igazodnak el a tudomány útvesztőiben. Izgultak, tudja-e a választ csemetéjük a pedagógus által feltett kérdésekre, helyesen oldotta-e meg a feladatot? Elég aktív-e az órán, vagy szeret a háttérben maradni?

Az 1. osztályosoknak különleges élményben lehetett részük. A hozzátartozókon kívül szüleikkel együtt elfogadták meghívásunkat a nagycsoportos korú óvodások is. Az apróságok játékos feladatokon keresztül bekapcsolódhattak a matematika és a magyar tanóra munkájába. Ízelítőt kaptak abból, mi vár rájuk a szeptemberi iskolakezdéskor. A vállalkozó szelleműek bátran jelentkeztek a közös feladatvégzésre, a csendesebbek viszont még szüleik mellett érezték magukat biztonságban.

A szülőkkel, óvodás gyerekekkel való találkozások, különböző fórumok lehetőséget biztosítanak számunkra, hogy iskolánkat bemutassuk, vonzóvá tegyük a leendő első osztályosok számára. Nem titkolt szándékunk annak elérése, hogy minél kevesebb gyereket vigyenek be a szülők a községünkhöz oly közel található megyeszékhely iskoláiba.

Intézményünk jól felszerelt, infrastrukturális feltételekkel rendelkező gyermekbarát iskola. Igényesen kialakított, tiszta környezet, szeretetteljes közeg várja a hozzánk érkező gyermekeket, melyet a nyílt nap során szeretnénk bemutatni.  Mindent megteszünk annak érdekében, hogy pozitív élményekkel távozhassanak, s jó hírünket vigyék az iskola falain túlra vendégeink. Pozitív érzelmi viszony kialakítására törekszünk a leendő tanítók és tanítványaik között. Igyekszünk változatos óravezetéssel, a korszerű audiovizuális eszközök, interaktív tananyag használatának segítségével érdekessé tenni az iskolai munkát a leendő első osztályos gyerekek számára, hogy ily módon megkönnyítsük az iskolába lépésüket tanévkezdéskor.

Nyílt tanítási nap az iskolánkban