Mikulás

2015. december 03., 14:54

2015.december 03-án rendeztük meg a már hagyománnyá vált Mikulásfutást, melyen szép számmal jelentek meg az első és a negyedik osztályosok, nagycsoportos óvodások és az őket kísérő pedagógusok.

A négy 10 főből álló csapat ötletesebbnél-ötletesebb versenyfeladatokban mérhette össze erőnlétét, gyorsaságát. A feladatok aktualitását a közelgő mikulásnap adta. A zenés bemelegítés után volt óriás szaloncukor szállítás tollas ütőn, mikulásfutás, csomagültetés zsámolyba, rénszarvasváltó, fenyőfa öltöztetés színes bójából. A lelkes közönség tapssal buzdította a versenyzőket. A jutalom sem maradt el, mindenki szaloncukrot, és cukorkát kapott ajándékba.

Ezután megérkezett iskolánkba a jóságos Mikulás. Szánja ugyan nem siklott a csillogó havon, de kocsiját a Kistáltos Lovasudvar rénszarvasnak álcázott paripái röpítették hozzánk. A gyerekek ragyogó tekintettel üdvözölték a bakon ülő Mikulást és krampuszát, s felcsendültek a szebbnél-szebb mikulásról szóló dalok, versek. A kocsikázás a Télapó hintóján nagy meglepetés volt, hát még amikor előkerült a puttonyából a sok finom szaloncukor. A gyerekek csillogó tekintetéből, ragyogó mosolyából kiolvashattuk, megint sikerült jót cselekednünk.

                                                                                              alsós munkaközösség