Mennyi szeretet fér bele egy cipősdobozba

2014. december 18., 10:01

A Baptista Szeretetszolgálat tizenegyedik alkalommal rendezi meg „Cipősdoboz” akcióját, hogy minél több nehézsorsú gyermek otthonába varázsolhassanak egy csipetnyi szeretetet.
Iskolánk, a kótaji István Király Baptista Általános Iskola hagyományaihoz híven idén is csatlakozott e nemes cselekedethez. Nagy lelkesedéssel készülődött az egész iskola, kicsik és nagyok egyaránt. A mi István Királyos növendékeink több száz dobozba csempésztek egy kis meglepetést. Szorgos apró kezek nagy szeretettel csomagolták a cipősdobozokat, amibe végezetül belezártak egy darabka karácsonyt;egy babát amivel minden éjszaka álomba szenderültek, de ma már más álmát vigyázza. Egy kisautót, ami eljuttat a képzelet mesebeli világába, egy mesekönyvet, amivel elutazhatsz az Üveghegyen túlra is és még sorolhatnám, hogy mi mindent. Bármilyen nehéz sorban is éljenek gyermekeink, nem volt olyan közöttük, aki ne vette volna ki részét a jótékonykodásból. Hisz ők is tudják már: jobb adni, mint kapni.
Felnőttként tudjuk, hogy milyen nehéz megválni azoktól a tárgyaktól, amelyekhez valamilyen kellemes emlék fűződik. Tanulóink mégis lemondtak kedves játékaikról azért, hogy szebb legyen a karácsonyuk azoknak a gyerekeknek is, akiknek talán csak ez a cipősdoboz kerül a fa alá.
Köszönet mindenkinek a szívből jövő felajánlásért!

az István Király Baptista Általános Iskola nevelőtestülete