Kirándulás a Zemplénbe

2016. október 11., 19:48

Kirándulás a Zemplénbe

 

Iskolánk 5-6. osztályos tanulóival 2016. október 11-én a Zemplénbe kirándultunk.

Első utunk Széphalomra vezetett, ahol meglátogattuk A Magyar Nyelv Múzeumát. Itt lehetőségünk volt arra, hogy megtekinthessük a magyar nyelv történetéről szóló állandó kiállítást. Interaktív jellegénél fogva nagy érdeklődéssel fogadták a gyerekek. A hangulatot tovább fokozta, hogy játékos feladatokkal mérték össze tanulóink tudásukat. Miután szellemileg feltöltődtünk, a csodálatosan szép emlékparkban koszorút helyeztünk el a Kazinczy-szobornál.

A hűvös és esős időjárás sem szegte kedvünket. Vidáman, élményekkel telve folytattuk utunkat a mesébe illő helyre, Kőkapura. A csodálatos völgyben haladva lélegzetelállító látvány tárult a szemünk elé. A tó partján megállva megcsodálhattuk a vadászkastélyt, felmentünk a kilátóba, ahol szinte megszólított minket a hely szelleme. Elvarázsolt minket az őszi színekben pompázó erdő, a békés erdei környezet, ahol nagyokat sétáltunk, s gyönyörködve szemléltük és hallgattuk a hangulatosan kanyargó patakok csobogását.

Feltöltődve, új élményekkel tértünk haza. A kirándulásnak köszönhetően osztályunk még jobban összekovácsolódott, eggyé vált.