Teadélután

2015. november 25., 15:04

Teadélután

 

November 25-én délután immár többéves hagyományként rendeztük meg teadélutánunkat, melyen a hetedik és nyolcadik osztályos tanulóink mellett meghívott vendégként különböző középiskolából és szakiskolából érkező volt tanítványaink vettek részt.  Rendezvényünk célja a pályaválasztás előtt álló diákok segítése az iskola - és szakmaválasztásban.

A találkozó három munkacsoportban, forgószínpadszerűen zajlott. Az egyik csoport a középiskolás vendégekkel folytatott kerekasztal beszélgetést, melyen bővebb ismereteket szerezhettek az adott iskolatípusban folyó munkáról, követelményekről, lehetőségekről, az újdonságnak számító közszolgálati munkáról.

A második csoportban a lányoknak fodrász és kozmetikus tanuló tartott bemutatót a szakmáról, melyben volt smink, arcpakolás, hajszárítás is. Ezzel egy időben a fiúk számítógépet szedtek szét és szereltek össze szakember segítségével.

A harmadik csoport a cukrászok nem könnyű munkájába nyert betekintést: adventhez közeledve a mézeskalács készítés fortélyaival ismerkedtek tanulóink.  A tészta összeállításától kezdve a sütésig mindent saját kezűleg végeztek. Az itt elkészített sütemények a találkozó végén felkerültek a terített asztalra, melyet teázgatás és kötetlen beszélgetés mellet jóízűen elfogyasztottak a résztvevők.

Teadélután